van der Horst

GP België: Sainz, Verstappen en de regen stelen de show in de vrije trainingen

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Het weekend van de Grote Prijs van België begon traditioneler wijze met twee vrije trainingen op vrijdag. In de morgen toonde de Ferrari’s zich het snelste met Carlos Sainz voor Charles Leclerc. Maar in de namiddag toonde Max Verstappen (Red Bull Racing) zich oppermachtig en ging bijna een seconde sneller dan Leclerc. Beide sessies werden op het einde echter verstoord door de regen.
Carlos Sainz ging het snelst in de eerste sessie en met een ronde in 1:46.538 was hij 0.069 seconde sneller dan zijn teamgenoot Leclerc. Max Verstappen volgde met de derde tijd voor George Russell (Mercedes) en Lance Stroll (Aston Martin). Lewis Hamilton (Mercedes) klokte de negende tijd. Op vier minuten van het einde van de sessie begon het te regenen en werd deze ook stil gelegd.

In de namiddag stond er geen maat op Max Verstappen die met een chrono van 1:45.507 zo maar eventjes 0.862 seconde sneller was dan zijn naaste achtervolger Charles Leclerc. Lando Norris (McLaren) reed de derde tijd maar op meer dan een seconde van de chrono van Verstappen, Lance Stroll (Aston Martin) en Carlos Sainz (Ferrari) maakten de top vijf vol. Maar op enkele minuten van  het einde van de sessie begon het weer te regenen waarop verscheidene rijders, waaronder Lewis Hamilton, in de fout gingen. Verstappen mag zich dan wel de snelste tonen, zeker is al dat hij niet vooraan zal starten in de race nu Red Bull besloot om onderdelen van de krachtbron van de wagen te wisselen.

Foto: Red Bull Racing F1



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons