van der Horst

GP Canada: Max Verstappen snelst in eerste vrije sessie

Max Verstappen - Red Bull RB18
Max Verstappen - Red Bull RB18
Voor het eerst sinds 2019 krijgen we terug een Grote Prijs van Canande, die zoals de vorige jaren doorgaat op het Gilles-Villeneuve circuit. In de eerste vrije training op vrijdag was het al onmiddellijk Max Verstappen (Red Bull) die de snelste ronde neerzette in 1:15.158. Achter hem volgen Carlos Sainz (Ferrari – 1:15.404) en Fernando Alonso (Alpine – 1:15.531).
  • STX Motorhomes
Sergio Pérez (Red Bull) vinden we terug op de vierde plaats terwijl Charles Leclerc (Ferrari) de top vijf afsloot. De Mercedes rijders George Russell en Lewis Hamilton reden respectievelijk de zesde en de achtste tijd met tussen hen in de Aston Martin van Lance Stroll. Sebastian Vettel (Aston Martin) en Daniel Ricciardo (McLaren) sloten de top tien af. De AlphaTauri van  Yuki Tsunoda werd uitgerust met een nieuwe krachtbron en de Japanner zal dus achteraan moeten starten.
 
Het gespreksonderwerp tijdens de sessies binnen de teams waren echter niet de tijden van de wagens maar de nieuwe regels die de FIA uitvaardigde om het “porpoising” (schudden) van de wagens tegen te gaan. De vorm van de bodemplaat alsook de slijtage ervan zal streng gecontroleerd worden en er wordt een systeem uitgewerkt om een maximale verticale beweging van de wagen te bepalen. Mogelijk zullen dus wagens die last hebben van porpoising hoger afgesteld dienen te worden, wat dus ongunstiger is voor de aerodynamica.

Foto: Racing International Photography
 



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons