van der Horst

Spa-Francorchamps: Nieuwe podiumplaats voor Comtoyou Racing

Tom Coronel - Comtoyou DHL Team Audi Sport
Tom Coronel - Comtoyou DHL Team Audi Sport
De tweede race voor de TCR Europe op het circuit van Francorchamps eindigde met een dubbel voor de Janik Motorsport Hyundai rijders. Jáchym Galáš won de race voor Mat’o Homola. Tom Coronel schonk Comtoyou Racing een nieuwe podiumplaats terwijl zijn teamgenoot Franco Girolami wist op te rukken van de tiende plaats op de startgrid naar de vierde plaats aan de finish. Franco Girolami (Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS) behoudt de leiding in de puntenstand voor Coronel terwijl Comtoyou Racing de puntenstand bij de teams aanvoert.
Jáchym Galáš - Hyundai Janik Motorsport
Jáchym Galáš - Hyundai Janik Motorsport
De tweede race voor de TCR Europe bood weinig spektakel wat betreft de eerste plaats. Jáchym Galáš nam bij de start de kop en zou die positie gans de race vasthouden. Tom Coronel had een beetje teveel wielspin bij de start waarvan Mat’o Homola profiteerde om de tweede plaats van de Nederlander over te nemen. De drie eerste posities zouden niet meer wijzigen. Franco Girolami werkte zich al vroeg in de race naar voren van de tiende naar de vierde positie, een positie die hij tot het einde van de race wist te behouden niettegenstaande de druk van een opzittende Josh Files (Target Racing Hyundai Elantra N). Jack Young was de beste Honda rijder op de zesde plaats, Isidro Callejas pakte met zijn Cupra de zevende plaats.

Foto's: Thomas Smets
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op zondag 19 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons