van der Horst

GP China: Vettel en Bottas snelsten op vrijdag

Valtteri Bottas - Mercedes-AMG
Valtteri Bottas - Mercedes-AMG
De GP van China is vandaag in Shanghai van start gegaan met twee vrije testsessies. In de eerste sessie ging de snelste tijd naar Sebastian Vettel (Ferrai) met een chrono van 1:33.911, Bottas (Mercedes) repliceerde in de tweede sessie met een ronde in 1:33.330, de snelste dagtijd.
Voordeel Ferrari dus in de eerste vrije sessie met Vettel die nipt sneller was dan Lewis Hamilton. Charles Leclerc moest niet veel onderdoen en moest maar 0.256 seconde toegeven op de tijd van zijn teamgenoot. Max Verstappen (Red Bull) reed de vierde tijd voor de eerste Mercedes, die van Valtteri Bottas. Daniel Ricciardo parkeerde zijn Renault op plaats zes.

In de middag zagen we een vervolg op het duel Ferrari/Mercedes, maar ditmaal draaide de strijd uit in het voordeel van de Duitse constructeur. Bottas klokte af in 1:33.330 en was daarmee 0.027 seconde sneller dan Vettel. De derde tijd was voor Max Verstappen die maar 0.221 seconde moest toegeven op de tijd van Bottas. Hamilton volgde met de vierde tijd terwijl Nico Hülkenberg (Renault) de top vijf vol maakte. Ook McLaren kwam weer goed voor de dag met een zesde tijd voor Carlos sainz Jr. en een achtste chrono voor Lando Norris.

Foto: Martijn Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 12 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van China.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons