van der Horst

GP Duitsland: Mercedes hult wagens in nieuwe livery

Feestlivery voor de Mercedes W10
Feestlivery voor de Mercedes W10
Mercedes is dit jaar 125 jaar actief in de autosport en neemt in Hockenheim deel aan zijn tweehonderdste Grote Prijs. Reden genoeg om te feesten vond men bij het merk met de ster en het besloot om de beide Mercedes W10 van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in een speciale livery te steken voor dit weekend.
Feestlivery voor de Mercedes W10
Feestlivery voor de Mercedes W10
De nieuwe livery refereert naar de rijke autosportgeschiedenis van Mercedes. Zo zijn de voorvleugel en de neus wit, de kleur waarin ook de eerste racewagens van het merk geschilderd waren. Daaenboven werd de wagen getooid met historische logo’s zoals Petronas, Tommy Hilfiger en Pirelli alsook met de handtekening van Niki Lauda. Verder op de wagen gaat het wit over in het zilver, de kleur die Mercedes gebruikte vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw en die de wagens de naam zilverpijl opleverde. Zilver is nog steeds de kleur die Mercedes nu gebruikt voor zijn Formule 1-wagens.

Foto's: Mercedes-AMG Petronas MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 25 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Duitsland.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons