van der Horst

GP Europa: Hamilton snelste in eerste vrije training

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
De Formule 1 is neergestreken in Baku en de eerste vrije training op het stratencircuit zit er op en deze verliep zonder ernstige incidenten. Vele rijders gingen wel in de fout bij het remmen en moesten gebruik maken van de uitloopzones, maar de enige code rood kwam er wanneer Daniel Ricciardo in de muur ging in bocht nummer 15 waarbij een achterwiel los kwam van de Red Bull. De snelste tijd ging in 1:46.435 naar Lewis Hamilton (Mercedes), de Brit gebruikte daarvoor wel de super softs. Nico Rosberg (Mercedes) klokte de tweede tijd op 377 duizendste seconde van zijn teamgenoot.
Valtteri Bottas klokte de vierde tijd met zijn Williams. De McLaren’s kwamen competitief voor de dag, Fernando Alonso reed een vierde tijd en Jenson Button eigende zich de zevende tijd toe. Sebastian Vettel (Ferrari) moest zich tevreden stellen met de vijfde tijd maar al op meer dan 2 seconden van de tijd van Hamilton. Sergio Pérez  zette een zesde tijd neer met zijn Force India. Verder in de top tien vonden we nog Felipe Massa (Williams), Carlos Sainz (Toro Rosso) en Nico Hülkenberg (Force India).

Voor Red Bull verliep de sessie minder gunstig, Ricciardo die zijn wagen stuk reed bleef steken op een dertiende tijd en Max Verstappen die geplaagd werd door een olielek kwam niet verder dan de zestiende tijd. Kimi Räikkönen (Ferrari) realiseerde de twaalfde tijd.

Foto: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 17 juni 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons