van der Horst

GP Frankrijk: Verstappen blaast tegenstand weg in FP3

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen is op basis van de derde vrije training voor de Grote Prijs van Frankrijk de huizenhoge favoriet voor de pole positie. De Red Bull-rijder was op zaterdagochtend een klasse sterker dan de tegenstanders, aangevoerd door Valtteri Bottas (Mercedes) en Carlos Sainz (Ferrari). Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) werd pas vijfde, op bijna een seconde.
Grote verschillen in Le Castellet, in eerste instantie tussen de twee topteams (uiteraard Red Bull en Mercedes) en de rest van het peloton. In de slotfase sloop de concurrentie echter gevaarlijk dichterbij, dankzij inspanningen van Carlos Sainz (Ferrari) en Lando Norris (McLaren), die zich in het kielzog van de tenoren konden nestelen. De verschillen bedroegen plots slechts enkele tiende van een seconde, maar dat was zonder WK-leider Max Verstappen (Red Bull) gerekend. De Nederlander werkte plots een ronde af in 1'31"300, maar liefst driekwart seconde beter dan Valtteri Bottas (Mercedes).

Lewis Hamilton - Mercedes W12
Lewis Hamilton - Mercedes W12
Lewis Hamilton zal een versnelling hoger moeten schakelen om een plaats op de eerste startrij te veroveren. De zevenvoudige wereldkampioen strandde op de vijfde plek, achter Carlos Sainz en Sergio Perez (Red Bull) en net voor Lando Norris. De achterstand van de recordkampioen: 966 duizendste van een seconde...

Ontgoochelingen in de aanloop naar de kwalificatiesessie om 15 uur waren er voor beide Aston Martin, na de podiumplaats voor Sebastian Vettel in Bakoe opnieuw niet in de top 10 te vinden. Ook Charles Leclerc (Ferrari, elfde) zal niet tevreden zijn met zijn prestatie, net als youngster Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), pas zeventiende en eens te meer onaangenaam in de communicatie met zijn team.

Foto's: Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons