van der Horst

GP Hongarije: Hamilton en Verstappen zij aan zij richting kwalificatie

Lewis Hamilton - Mercedes W12
Lewis Hamilton - Mercedes W12
Formule 1-fans mogen zich aan een nieuw, beklijvend duel verwachten tussen Lewis Hamilton (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull Racing) in het kader van de Grote Prijs van Hongarije. Tijdens de derde vrije training bleven beide rivalen binnen één tiende van een seconde, met een licht voordeel dus voor de Mercedes-rijder.
  • MF Racing
Er hangt revanche in de lucht na de controversiële Grote Prijs van Groot-Brittannië, twee weken geleden op het circuit van Silverstone. Max Verstappen (Red Bull Racing) zal er alles aan doen om te winnen op de Hungaroring, maar dan moet hij natuurlijk eerst voorbij titelrivaal Lewis Hamilton (Mercedes). Tijdens de derde vrije training in Boedapest bleef het verschil beperkt tot 88 duizendste seconde.

Carlos Sainz - Ferrari SF21
Carlos Sainz - Ferrari SF21
De top 5 werd vervolledigd door Valtteri Bottas (Mercedes) en beide Ferrari-rijders Carlos Sainz en Charles Leclerc. De Italiaanse constructeur lijkt dus in vorm te zijn, terwijl McLaren heeft aangegeven niet op zijn favoriete terrein aan het werk te zijn. Dat bleek ook uit de rondetijden, met een zesde plek voor Lando Norris (op iets minder dan een seconde) en een achtste voor Daniel Ricciardo. Sergio Perez (Red Bull Racing) blijft het moeilijk hebben. De Mexicaan werd zevende en zal een tandje moeten bijsteken om zijn team een dienst te bewijzen.

De sessie werd op een kwartier van het einde stilgelegd door een klapper van Haas-rijder Mick Schumacher. De kwalificatiesessie van de jonge Duitser, die om 15 uur aanvangt, komt dus in het gedrang.

Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Scuderia Ferrari



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op zaterdag 31 juli 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons