van der Horst

GP Hongarije: Moeilijke start van het weekend voor Red Bull

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Op de Hungaroring vonden de twee vrije sessies voor de GP van Hongarije plaats. De regen maakte dat er in de eerste sessie geen echt snelle chrono werd neergezet. Het meest opvallende feit was dat Sergio Pérez vroeg in de sessie uit de baan ging en daarbij zijn wagen vooraan beschadigde. In de tweede sessie toonde Charles Leclerc (Ferrari) zich de snelste. Max Verstappen (Red Bull) kwam niet verder dan de elfde tijd.
We waren nog maar 5 minuten ver in de eerste sessie wanneer Pérez twee wielen in het gras zette bij het remmen en uit de bocht ging, wat voor een eerste rode vlag situatie zorgde. Later zorgde Carlos Sainz (Ferrari) voor een tweede neutralisatie door uit de baan te gaan. Pas op het einde van de sessie droogde de baan wat op en gingen de chrono’s naar beneden.  George Russell (Mercedes) was uiteindelijk de snelste in 1:38.795 voor Oscar Piastri (McLaren), Lance Stroll (Aston Martin), Lando Norris (McLaren) en Fernando Alonso (Aston Martin).

De piste was droog voor de tweede sessie waar Charles Leclerc de snelste chrono neerzette in 1:17.686. De Ferrari rijder was daarmee 0.015 seconde sneller dan Lando Norris en 0.232 seconde dan Pierre Gasly (Alpine). Yuki Tsunoda (AlphaTauri) en Esteban Ocon (Alpine) maakten de top vijf vol. Voor zijn terugkeer realiseerde Daniel Ricciardo (AlphaTauri) de veertiende chrono. Verstappen forceerde niet en bleef steken op de elfde plaats.

Foto: Racing International Photography
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons