van der Horst

GP Miami: eenvoudige sprintzege voor Verstappen

Max Verstappen - Oracle Red Bull Racing
Max Verstappen - Oracle Red Bull Racing
Van start tot finish aan de leiding rijden: het is ondertussen een bijna wekelijkse gewoonte geworden voor regerend F1-wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull Racing). In de sprintrace van de GP van Miami van hetzelfde laken een broek, want niemand kon zelfs maar in de buurt komen van de Nederlandse poleman. Charles Leclerc (Ferrari) en Sergio Perez (Red Bull Racing) eindigden eveneens waar ze begonnen waren: op de tweede en derde plek.
De sprintrace voor de Grote Prijs van Miami leverde dus een ongewijzigde top 3 op in vergelijking met de kwalificatiesessie van gisterenavond. Max Verstappen (Red Bull Racing) en Charles Leclerc (Ferrari) reden de hele race op hun startpositie rond, terwijl Sergio Perez (Red Bull Racing) moest afrekenen met een goed gestarte Daniel Ricciardo (RB).

Daniel Ricciardo - Visa Cash App RB F1 Team
Daniel Ricciardo - Visa Cash App RB F1 Team
Wie dacht dat de Australiër van zijn pluimen zou verliezen in de race, was eraan voor de moeite. De RB-rijder zag Perez dus weer voorbijkomen, maar weerstond aan de druk om de vierde plek in de wacht te slepen, voor Carlos Sainz (Ferrari) en Oscar Piastri (McLaren).

De tweede McLaren-rijder, de in de kwalificatiesessie ontgoochelende Lando Norris, werd een tweede keer gestraft voor zijn wanprestatie van gisteren. In de buik van het peloton werd hij bij de start het slachtoffer van een kettingreactie die werd veroorzaakt door Lewis Hamilton (Mercedes) en waar ook Aston Martin-rijders Lance Stroll en Fernando Alonso bij betrokken waren.

Vanavond laat volgt de kwalificatiesessie voor de Grote Prijs van morgen.

Foto's: Racing International Photography



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons