van der Horst

GP Miami: Verstappen blijft heersen in Florida

Charles Leclerc, Max Verstappen en Carlos Sainz
Charles Leclerc, Max Verstappen en Carlos Sainz
Ook de kwalificatiesessie voor de Grote Prijs van Miami heeft drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull Racing) naar zijn hand gezet. Verstappen klopte opnieuw Charles Leclerc, die zijn Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz achter zich zag aansluiten. Sergio Perez (Red Bull Racing) moest met andere woorden beide Ferrari voor zich dulden.
Geen Lando Norris (McLaren) in de voorposten zoals dat het geval was tijdens de sprintkwalificatie. De Brit bleef systematisch hangen op circa drie tiende van een seconde van de Nederlandse referentie, net als zijn teamgenoot Oscar Piastri. De twee McLaren-rijders zullen vanavond de achtervolgende groep leiden achter de twee topteams.
Aston Martin zakt door het ijs
Lewis Hamilton - Mercedes-AMG Petronas F1 Team
Lewis Hamilton - Mercedes-AMG Petronas F1 Team
De ene dag is de andere niet in de Formule 1. Waar Mercedes tijdens het sprintgedeelte helemaal niet thuis gaf, voelde de W15 zich beter in zijn vel tijdens de kwalificatiesessie voor de Grote Prijs. Een zevende en achtste plaats waren het resultaat voor George Russell en Lewis Hamilton, al ziet de kloof van bijna een seconde op de polepositie er nog altijd onoverbrugbaar uit.


Lance Stroll - Aston Martin Aramco F1 Team
Lance Stroll - Aston Martin Aramco F1 Team
De twee resterende posities in de top 10 waren voor Nico Hülkenberg (Haas) en Yuki Tsunoda (RB), wiens teamgenoot Daniel Ricciardo van de hemel naar de hele verhuisde en de GP start op de achttiende plek. Voor Aston Martin was het verdict niet veel beter: Lance Stroll werd elfde, Fernando Alonso vijftiende.

Liefhebbers van de Formule 1 moeten wachten tot vanavond 22 uur om de start van de GP van Miami mee te maken.

Foto's: Racing International Photography



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons