van der Horst

GP Monaco: Max Verstappen snelste op vrijdag

Max Verstappen - Red Bull RB19
Max Verstappen - Red Bull RB19
De eerste vrije sessie voor de GP van Monaco verliep niet naar wens voor Max Verstappen (Red Bull). Een wagen die niet voldeed aan zijn wensen maakte dat de Nederlander niet verder kwam dan de zesde chrono in de eerste sessie maar later op de dag was hij in de tweede sessie weer niet bij te houden en klokte in 1:12.462 de snelste chrono. Charles Leclerc (Ferrari) klokte de tweede tijd op 0.065 seconde van de tijd van de Nederlander, Carlos Sainz (Ferrari) behield de derde plaats niettegenstaande de Spanjaard kennis maakte met de vangrails.
  • LTF
Fernando Alonso - Aston Martin
Fernando Alonso - Aston Martin
In de eerste sessie pakte Ferrari het voortouw, Sainz en Leclerc waren de snelsten op de medium banden en eens de softs gezet waren klokte de Spanjaard de snelste chrono met een ronde in 1:13.372. Fernando Alonso (Aston Martin), Lewis Hamilton (Mercedes), Sergio Pérez (Red Bull) en Leclerc volgden.


Charles Leclerc
Charles Leclerc
Maar in de tweede sessie toonde Verstappen zich wel opnieuw de snelste zowel op medium rubbers als op soft rubbers. De sessie werd vroegtijdig afgevlagd wanneer Sainz in de vangrails belandde, maar de Spanjaard klokte wel de derde tijd na zijn teamgenoot bij Ferrari Leclerc. Fernando Alonso volgde met de vierde tijd terwijl Lando Norris (McLaren) de top vijf afsloot.

Foto's: Georges De Coster
   • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons