van der Horst

GP Nederland: Max Verstappen op pole voor eigen publiek

Max Verstappen
Max Verstappen
De vrije sessies verliepen niet zonder problemen voor Max Verstappen (Red Bull) maar in de kwalificatie voor de GP van Nederland leken die problemen ver weg. De Nederlander pakte voor het tweede jaar op rij de pole voor eigen publiek. Even diende de kwalificatie stil gelegd te worden wanneer een toeschouwer een rookgranaat op de piste wierp.
  • Skylimit Events
Goed gevulde tribunes in Zandvoort
Goed gevulde tribunes in Zandvoort
Al in Q1 toonde Verstappen zich de snelste met een ronde in 1:11.317. Hij ging Lewis Hamilton (Mercedes), Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Charles Leclerc (Ferrari), Lando Norris (McLaren) en George Russell (Mercedes). De afvallers na Q1 waren Valtteri Bottas (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas), Daniel Ricciardo (McLaren), Sebastian Vettel (Aston Martin) en Nicholas Latifi (Williams).

Q2 begon met enige vertraging nadat eerst een rookganaat diende opgeruimd te worden die op de piste was terecht gekomen. Ditmaal was Carlos Sainz (Ferrari) de snelste voor Russell en Verstappen. Na Q2 moesten we afscheid nemen van que Pierre Gasly (Alpha Tauri), Esteban Ocon (Alpine), Fernando Alonso (Alpine), Guanyu Zhou (Alfa Romeo) en Alex Albon (Williams).

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
In Q3 ging Verstappen al snel in de aanval en klokte een rondetijd van 1:10.515, maar Leclerc wist nog onder de tijd van de Nederlander te gaan. Iedere rijder had nog een kans om een snelle ronde af te leggen en niettegenstaande Leclerc nog iets beter deed dan bij zijn eerste poging ging Verstappen nog sneller, 1:10.342. Sainz klokte de derde tijd voor Lewis Hamilton, Sergio Pérez (Red Bull) en George Russell. Lando Norris start zondag van op de zevende plaats met naast hem Mick Schumacher (Haas). Tsunoda en Lance Stroll (Aston Martin) vullen de vijfde lijn op.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons