van der Horst

GP Oostenrijk: Hoogdag voor Max Verstappen

Max Verstappen
Max Verstappen
De troon van Lewis Hamilton (Mercedes) is in gevaar. Met een nieuwe, autoritaire zege én de snelste ronde in de wedstrijd heeft Max Verstappen (Red Bull Racing) in de tussenstand nu al 32 punten voorsprong genomen op de regerende wereldkampioen, die door schade van het podium viel op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Valtteri Bottas (Mercedes) en een ijzersterke Lando Norris (McLaren) profiteerden.
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
De negende Grote Prijs van het seizoen van Max Verstappen (Red Bull Racing) leek wel kinderspel. Een goede start, de concurrentie kansloos gelaten bij de herstart na een korte neutralisatie, en vervolgens zelfs voldoende wegrijden om zich een extra pitstop te kunnen permitteren. Een radeloze Lewis Hamilton (Mercedes), die in de slotfase nog twee plaatsen verloor door schade aan de bodemplaat, moest toekijken hoe ook het punt voor de snelste ronde van hem werd afgenomen en dat tot groot jolijt van de duizenden Nederlandse supporters in de tribunes.

Lando Norris - McLaren
Lando Norris - McLaren
Ondanks een vijftiende Formule 1-overwinning voor Max Verstappen, ging veel van de aandacht terecht naar de 'Driver of the Day', McLaren-rijder Lando Norris. De jonge Brit had maar net naast de pole gegrepen en hield zijn vorm aan in de wedstrijd. "Dit moet de eerste race geweest zijn waarin we echt een vuist konden maken tegen Red Bull en Mercedes", verklaarde Norris aan de voet van het podium. Eerst hield hij Sergio Perez (Red Bull Racing) af, al was dat met een bedenkelijke straf van vijf seconden als resultaat. Vervolgens duurde het meer dan twintig ronden voor Hamilton kon voorbijkomen, maar die rollen werden door de schade op de W12 weer omgedraaid. Bottas kon de oranje MCL35 wel nog net bedwingen.
Mexicaanse frustraties
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Sergio Perez verloor veel terrein in het gespierde duel met Lando Norris en uitte zijn frustratie door tweemaal hetzelfde te doen met Ferrari-rijder Charles Leclerc. Gevolg: tweemaal vijf seconden straftijd, waardoor de Mexicaan pas zesde werd en Red Bull Racing geen dienst bewees in de strijd voor het wereldkampioenschap. Carlos Sainz (Ferrari) presteerde opnieuw beter dan zijn teamgenoot en werd vijfde. Leclerc bleef steken achter een herrezen Daniel Ricciardo en werd achtste.

De twee resterende posities die punten opleveren waren voor Pierre Gasly (Alpha Tauri), die een beter resultaat mocht vergeten na op de zachte banden gestart te zijn, en Fernando Alonso (Alpine). De tweevoudige wereldkampioen ging op drie ronden van het einde voorbij George Russell, die zo opnieuw geen punten kon scoren voor Williams.

Over twee weken krijgt Lewis Hamilton een gouden kans om zijn titelkansen nieuw leven in te blazen. Dan strijkt het F1-circus neer op het circuit van Silverstone, waar voor het eerst een sprintrace wordt georganiseerd.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Oostenrijk 2021

#RijderTeamResultaat
1.Max VerstappenRed Bull Racing Honda1:23:54.543
2.Valtteri BottasMercedes+17.973s
3.Lando NorrisMcLaren Mercedes+20.019s
4.Lewis HamiltonMercedes+46.452s
5.Carlos SainzFerrari+57.144s
6.Sergio PérezRed Bull Racing Honda+57.915s
7.Daniel RicciardoMcLaren Mercedes+60.395s
8.Charles LeclercFerrari+61.195s
9.Pierre GaslyScuderia AlphaTauri Honda+61.844s
10.Fernando AlonsoAlpine F1 Team+1 lap
11.George RussellWilliams Mercedes+1 lap
12.Yuki TsunodaScuderia AlphaTauri Honda+1 lap
13.Lance StrollAston Martin Cognizant F1 Team+1 lap
14.Antonio GiovinazziAlfa Romeo Racing Ferrari+1 lap
15.Nicholas LatifiWilliams Mercedes+1 lap
16.Kimi RaikkonenAlfa Romeo Racing Ferrari+1 lap
17.Sebastian VettelAston Martin Cognizant F1 TeamDNF
18.Mick SchumacherHaas+2 laps
19.Nikita MazepinHaas+2 laps
20.Esteban OconAlpine F1 TeamDNF


Foto's: Racing International Photography



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons