van der Horst

GP Oostenrijk - RACB National Team: Nabeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De vertegenwoordiger van het RACB National Team mocht de eerste GP2-race van het weekend als zesde beginnen, maar Stoffel Vandoorne legde aan het eind wel beslag op een tweede plaats. In de tweede GP2-race in Oostenrijk kwam hij echter niet verder dan een vijftiende plaats.
  • Prospeed Competition
Vrijdag was Stoffel Vandoorne in het voorprogramma van de Grand Prix van Oostenrijk nog een beetje ontgoocheld dat hij zijn bolide niet op de eerste startrij had gekregen. Toch was hij ook best tevreden met zijn zesde startpositie. “Voor het eerst in weken had ik een wagen waarmee ik vooraan kon meestrijden”, stelde de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de wachtkamer van de F1. “Tuurlijk had ik er wat de pest in dat ik niet om de pole kon strijden, maar ik was al heel blij dat ik over een sterke eenzitter kon beschikken.”

Ook in de race kon de jonge Belg over een competitieve bolide beschikken, samen met een heel performante strategie die door het team van ART Grand Prix werd uitgedokterd. “Een goede start, gevolgd door enkele ronden tegen een goed ritme bewezen nog eens dat mijn auto heel sterk voor de dag kon komen. Nadien liet mijn team me snel binnenkomen om mijn zachte banden te wisselen voor medium exemplaren. Goed gezien, want zo kon ik over een vijftal vrije ronden beschikken, en kon ik wat doorduwen. Omdat het gros van mijn tegenstanders later hun pitstop afwerkten, lag ik na de pitstops op de tweede plaats. Ik moet toegeven dat na de problemen van de afgelopen weken zo een podiumplaats heel veel deugd deed.”

Via het systeem van de omgekeerde grid moest Stoffel op zondag als zevende aan de tweede race beginnen. Helaas liep het in de openingsronde al mis voor Vandoorne. “Mijn start was matig, en bovendien reden voor mij een paar rijders tegen elkaar. Brokstukken vlogen alle kanten op, er vloog er zelfs bijna één op mijn helm. In de tweede bocht ben ik dus heel wijd moeten gaan, waardoor ik heel wat plaatsen verloor. Uiteindelijk ging ik pas als vijftiende over de streep.”

Stoffel wil echter vooral de positieve kant van zijn weekend in Spielberg onthouden. “De snelheid is terug. Het is nu aan ons om regelmaat in onze prestaties te brengen. We blijven hard werken en blijven strijden om de titel!”

RACB National Team Press



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons