van der Horst

GP Saoedi-Arabië: Pole voor Sergio Pérez na pech voor Verstappen

Sergio Pérez - Red Bull RB19
Sergio Pérez - Red Bull RB19
We krijgen opnieuw een Red Bull op pole voor de Grand Prix van GP Saoedi-Arabië, maar ditmaal die van Sergio Pérez. Max Verstappen leek op weg naar een nieuwe pole, maar in Q2 werd hij geconfronteerd met een versnellingsbakprobleem en kon daar geen snelle chrono neerzetten waardoor hij pas als vijftiende zal starten. Charles Leclerc (Ferrari) neemt plaats op de eerste lijn naast Pérez, Fernando Alonso (Aston Martin) blijft goed presteren en reed de derde tijd.
In Q1 toonde Max Verstappen zich direct de snelste voor Pérez en de Aston Martins van Fernando Alonso en Lance Stroll. Ferrari volgde met Leclerc voor Carlos Sainz. Voor Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), Alex Albon (Williams), Nyck De Vries (Alpha Tauri), Logan Sargeant (Williams) en Lando Norris (McLaren), die de muur raakte, eindigde de sessie na Q1.

Bij de start van Q2 werd Verstappen geconfronteerd met een probleem van de versnellingsbak en stuurde zijn wagen de pits in zonder een snelle chrono neergezet te hebben. Pérez klokte de snelste tijd voor Alonso, Leclerc, Sainz, Stroll en Russell. Hulkenberg (Haas), Zhou (Alfa Romeo), Magnussen (Haas) en Bottas (Alfa Romeo) strandden in Q2.

George Russell - Mercedes W14
George Russell - Mercedes W14
Zonder Verstappen stond er nu geen maat op Pérez in Q3, met een ronde in 1:28.265 was hij 0.155 seconde sneller dan Leclerc. Maar de Ferrari rijder moet tien plaatsen achteruit op de grid na het wisselen van twee control electronic units. Fernando Alonso die de derde tijd reed (1:28.730) vertrekt zondag dus van op de eerste startlijn naast Pérez. George Russell (Mercedes) en Sainz nemen plaats op de tweede startlijn. Stroll, Esteban Ocon (Alpine), Lewis Hamilton (Mercedes), Oscar Piastri (McLaren) en Pierre Gasly (Alpine) sloten in die volgorde Q3 af.

Foto's: Oracle Red Bull Racing Media & Mercedes-AMG PETRONAS Formula One Team
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons