van der Horst

GP Spanje: Nico Rosberg topt eerste vrije training

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
De eerste GP-meeting op Europese bodem ging deze morgen van start met de eerste vrije training, maar veel veranderde er niet aan de rangorde. Mercedes zette onmiddellijk zijn beide wagens vooraan, al was het ditmaal Nico Rosberg die zich de beste tijd toe-eigende met een rondje in 1:26.828. Hamilton moest 70 duizendste toegeven op zijn ploegmaat, maar hij bleef gemakkelijk de beide Ferrari’s voor. Vettel en Räikkönen nestelden zich op de plaatsen drie en vier, maar op een seconde van de tijd van Rosberg.
  • STX Motorhomes
Toro Rosso leverde de verrassing van deze eerste testsessie met een vijfde tijd voor Carlos Sainz en een zesde tijd voor Max Verstappen. Red Bull moest met lede ogen toezien hoe de wagens van het kleinere zusterteam wederom sneller waren, Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo stelden zich tevreden met een zevende en negende tijd. Tussen de beide Red Bull’s plaatste Felipe Massa zijn Williams op de achtste plaats, terwijl Felipe Nasr met zijn Sauber de top tien afsloot.

Ook drie testrijders kwamen vrijdagmorgen de baan op, de snelste van het trio was Raffaele Marciello (Sauber) met een twaalfde tijd. Eén plaats lager volgde de Lotus van Jolyon Palmer die Romain Grosjean verving. Susie Wolff, die de Williams van Bottas mocht besturen, klokte af als veertiende, voor beide McLaren’s met respectievelijk Fernando Alonso en Jenson Button op de vijftiende en de zestiende plaats.

Foto: Racing International Photography  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons