van der Horst

GP van Oostenrijk: Brabançonne voor Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Ook op de omloop van Spielberg is Stoffel Vandoorne er in geslaagd om een groot aantal punten te veroveren. In Oostenrijk wist de vertegenwoordiger van het RACB National Team de pole te veroveren, de eerste race te winnen en tweede te eindigen in de wedstrijd op zondag, na daar als achtste te zijn vertrokken. Dat betekent dat Vandoorne in de tussenstand nu bijna tweemaal zoveel punten heeft als zijn naast achtervolger.
  • Skylimit Events
Stoffel Vandoorne is een man van zijn woord. Enkele uren voor de start van de GP2-meeting in het kader van de Oostenrijkse Grand Prix had de Belg beloofd op zijn elan door te gaan en te proberen de positieve spiraal die hij sinds het begin van het seizoen aanhoudt verder te zetten. En dat is precies wat Vandoorne deed.

Op vrijdag zette Stoffel de pole positie neer, en werd zo de eerste rijder uit de geschiedenis van de GP2 Series om zeven pole posities te veroveren. Een meer dan uitzonderlijke prestatie, zeker als men rekening houdt met het feit dat Vandoorne daar slechts 15 kwalificatiesessies voor nodig had.

Zaterdag bevestigde Stoffel Vandoorne zijn vorm, door zijn vierde lange race van het seizoen te winnen.
"Toch was het niet zo makkelijk", lachte hij na de finish. "We hebben ons moeten weren! Na de verplichte pitstop lag ik op de derde plaats, midden in het verkeer. We moesten hard aanvallen, soms echt op de limiet, om als eerste over de streep te komen. Maar het was wel een waar plezier om zo een sterke bolide op deze omloop te kunnen besturen."

Zijn overwinning op zaterdag betekende dat hij op zondag als achtste aan de korte race moest beginnen, maar dat stilde zijn honger niet.
"Dankzij een goede start lag ik al snel derde", stelde hij net voor de start van de F1 Grand Prix. "Dan wist ik me naar de tweede plaats te wurmen en heb ik de leider enkele ronden lang in de gaten gehouden. Ik wist onder zijn achtervleugel te geraken, maar Rio Haryanto echt verontrusten zat er niet in. Als afsluiter van een geslaagd weekend beviel die tweede plaats me echter uitstekend. Ik tel nu 155 punten, en Rossi als tweede heeft er 79. Geen reden tot klagen, dus."

RACB National Team Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GP2 Series op zondag 21 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons