van der Horst

GP2: ART GP wordt McLaren/Honda junior team

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
ART GP, McLaren en Honda hebben een samenwerkingscontract gesloten waarbij het Franse GP2 team rijders, uit zowel het McLaren Young Driver programma als uit de Honda stal zal inzetten in het GP2 kampioenschap. Dit jaar komen de McLaren beschermeling Stoffel Vandoorne en de Honda rijder Takuya Izawa uit voor ART GP.
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Vanmorgen maakte McLaren al bekend dat Stoffel Vandoorne zal fungeren als testrijder voor het team en tegelijk het GP2 kampioenschap zal betwisten met ART GP. Na zijn vicetitel in het Formule Renault 3.5 kampioenschap is de overstap naar deGP2 een logische volgende stap in zijn carrière voor Stoffel. De GP2 races worden in het voorprogramma van F1 wedstrijden gereden en zo is hij steeds in de buurt van het McLaren team en leert bovendien de circuits kennen waarop de Formule 1 in actie komt.

Zijn teamgenoot bij ART GP wordt de 29 jarige Japanner Takuya Izawa, in zijn land officieel piloot bij Honda. Honda wordt in 2015 exclusief motorleverancier van het McLaren F1 team en probeert dan ook Japanse piloten te helpen door te groeien richting formule 1. Izawa kwam in Japan uit in zowel het Super GT kampioenschap (vicekampioen in 2009) als in de Formule Nippon (derde in 2012). De Japanner kent de Europese circuits niet en ART GP rekent dan ook vooral op Vandoorne om een vierde titel in de GP2 binnen te halen na die van 2005 (Rosberg), 2006 (Hamilton) en 2009 (Hülkenberg).

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 23 januari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons