van der Horst

Abu Dhabi: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne - GP2
Stoffel Vandoorne - GP2
In Abu Dhabi wordt de elfde en laatste meeting van de GP2 Series 2014 afgewerkt. De titel werd al veroverd door Jolyon Palmer, maar Stoffel Vandoorne – met voorsprong de beste rookie van het seizoen – heeft zijn zinnen op de tweede plaats in de eindstand gezet. De vertegenwoordiger van het RACB National Team trekt dan ook vol vertrouwen richting het Midden-Oosten.
Volgend weekend zijn alle schijnwerpers op Abu Dhabi gericht. Het circuit is dan ook in meer dan één opzicht heel belangrijk. In de GP2 Series hoopt Stoffel Vandoorne van de twee races gebruik te kunnen maken om de tweede plaats in de eindstand te veroveren.

Ik tel nog acht punten achterstand op Felipe Nasr, maar ik ben vast van plan om hem dit weekend achter mij te houden”, stelt de jonge Belg. “Ik weet echter maar al te goed dat zoiets niet eenvoudig zal zijn. Ook in dit kampioenschap kan de ene dag alles lukken en kan je de andere dag nergens staan.
 
Stoffel put zijn zelfvertrouwen aan de vooravond van de slotmeeting uit feiten en cijfers. Zo blijkt dat de vertegenwoordiger van het RACB National Team in de wachtkamer van de F1 sinds de meeting op de Red Bull Ring eind juni meer punten scoorde dan gelijk wie. Zonder de slechte weekends van Barcelona en Monaco was hij allicht nog steeds in strijd om de titel.
 
Vorige winter zette onze landgenoot ook al sterke prestaties neer door er met het Dams-team het ronderecord te veroveren. En sindsdien heeft Vandoorne heel wat vooruitgang geboekt.
In het begin van het seizoen hebben we inderdaad wat tijd nodig gehad om de juiste afstellingen van de wagen te vinden. Maar sinds vorige zomer loopt alles vlot, nu hebben we de wagen echt onder de knie.
 
Sessies op de simulator van ART Grand Prix laten ons onze toekomstige prestaties in te schatten”, lacht Stoffel. “In principe zouden onze tijden beter moeten zijn dan die van de testsessies voor het seizoen. Er blijven nog 46 punten te verdelen en het zou ideaal zijn mocht ik vrijdag al vier punten voor de pole positie weten te veroveren.”

Foto: RACB press



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons