van der Horst

Bahrein: Hilmer Motorsport geeft forfait - Canamasas bij MP Motorsport

Nick Yelloly - Hilmer Motorsport
Nick Yelloly - Hilmer Motorsport
Vandaag werd bekend gemaakt dat Hilmer Motorsport niet zal deelnemen aan de eerste manche van de GP2 Series dit weekend in Bahrein. Het Duitse team had nochtans deelgenomen aan de wintertesten op hetzelfde circuit met als rijders Nick Yelloly, Nigel Melker en Sergio Canamasas, maar reist om onduidelijke redenen niet af naar Bahrein voor de twee eerste races van het seizoen. Door het forfait van Hilmer Motorsport telt het deelnemersveld nu nog 24 wagens.
  • Hamofa Performance
Daniel Abt - Hilmer
Daniel Abt - Hilmer
Hilmer Motorsport maakte twee jaren geleden zijn debuut in de GP2 series en kende direct van zijn eerste jaar veel succes. Zo wonnen in dat eerste jaar Robin Frijns, Jon Lancaster en Adrian Quaife-Hobbs allen races voor het nochtans op papier onervaren team. Vorig jaar werd Hilmer Motorsport uitgeroepen tot het Force India Junior team, maar het liep allemaal veel minder vlot dan het seizoen ervoor. Jon Lancaster, Daniel Abt, Facu Regalia en Nicholas Latifi wisselden elkaar af in de wagens van het Duitse team, maar geen van alle vier rijders kon een zege binnenhalen of zelfs meestrijden voor de ereplaatsen. Mogelijk afgeschrikt door die magere resultaten werd er nog geen betalende rijder bereid gevonden uit te komen voor het team en ligt dat aan de basis van het forfait. Eerder dit jaar verkocht Hilmer Motorsport al zijn GP3 team aan Campos Racing.


Sergio Canamasas - MP Motorsport
Sergio Canamasas - MP Motorsport
Sergio Canamasas, die vorig jaar reed voor Trident en deze winter testte voor Hilmer Motorsport zal in Bahrein uitkomen voor het Nederlandse MP Motorsport. Net als vorig jaar wordt de andere wagen van het team bemand door Daniel de Jong.


Foto's: GP2 Series, Georges De Coster & MP Motorsport
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons