van der Horst

Bahrein voor de tweede maal op de kalender

Bahrein GP2
Bahrein GP2
Samen met het wegvallen van de GP van Duitsland verdwenen er ook een manche van de GP2- en GP3 serie van de kalender. De FIA heeft nu een oplossing gevonden om een bijkomende manche voor de twee kampioenschappen in te lassen. Zowel de GP2 als de GP3 zullen van 19 tot 21 november in actie komen op het Sakhir Circuit te Bahrein in het voorprogramma van de WEC race. Een week later vindt de finale van beide kampioenschappen plaats in Abu Dhabi in het kader van de GP aldaar.
De GP2 serie startte haar seizoen dit jaar op het circuit van Bahrein en keert er dus voor een tweede maal terug. Stoffel Vandoorne (ART Grand Prix) en Rio Haryanto (Campos Racing) wonnen er ieder een race. Het toegevoegde raceweekend valt net een week voor de finale races in Abu Dhabi waardoor de teams kunnen doorreizen zonder terug te keren naar Europa waardoor de kosten niet te hoog oplopen.  

Foto: GP2 Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op donderdag 30 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons