van der Horst

Groot-Brittannië: Nabeschouwing Stoffel Vandoorne

Jolyon Palmer - Mitch Evans - Stoffel Vandoorne
Jolyon Palmer - Mitch Evans - Stoffel Vandoorne
Derde in de eerste wedstrijd, negende in de tweede, voor Stoffel Vandoorne ging het tijdens de GP2-meeting in Silverstone van hoog naar laag. De vertegenwoordiger van het RACB National Team hoopt over twee weken in Hockenheim over een opperbeste bolide te kunnen beschikken.
Stoffel Vandoorne kan het niet onder stoelen of banken steken: hij verlaat het Britse weekend met gemengde gevoelens. Op de legendarische omloop van Silverstone wist onze landgenoot niet de verhoopte resultaten te behalen. Het was allemaal nochtans goed begonnen.
Tijdens de kwalificaties zette ik de vijfde tijd neer”, legt de jonge Belg uit. “Hoewel het voorin heel dicht bij elkaar lag, was ik best tevreden. Ik moet toegeven dat ik geen perfecte ronde wist ik af te werken. In de eerste sector beging ik immers een klein foutje.
 
Vandoorne wist een goede start neer te zetten en lag aan het eind van de eerste ronde nog altijd vijfde. “Nadien heb ik me vooral toegelegd op het sparen van de banden”, vertelt de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “We hadden voor een strategie gekozen die in vergelijking met onze concurrenten licht anders was en dat leverde resultaat op. Na de pitstops lag ik derde, maar het was me onmogelijk om de kloof met de leiders te dichten.
 
Na op zaterdag opnieuw van de podiumchampagne te hebben geproefd stond Stoffel Vandoorne op zondag als zesde op de startgrid, door het systeem van de omgekeerde grid. “Dit keer geraakte ik niet echt goed weg”, moet onze landgenoot toegeven. “Bij het schakelen van één naar twee liep er iets mis. Meteen verloor ik twee plaatsen en in de race ging er ook nog een positie verloren. Ik moest ook vaststellen dat het me onmogelijk is om de rondetijden van de rijders voor me te benaderen. Mijn auto kwam dit weekend eerlijk gezegd niet echt goed voor de dag. Dat podium van zaterdag, dat was zo ongeveer het beste wat we dit weekend konden doen. Ik hoop dat de configuratie van Hockenheim, over twee weken, ons beter zal liggen.

RACB press  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons