van der Horst

Groot-Brittannië: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Ook dit weekend komen de rijders van de GP2 Series aan de start van een legendarisch circuit. Deze keer is het de beurt aan het Britse Silverstone. Stoffel Vandoorne, vertegenwoordiger van het RACB National Team, is meer dan ooit gemotiveerd.
Als je kampioenschap in het voorprogramma van de Formule 1 rijdt, dan is het weekend van Silverstone heel bijzonder. In de ‘Silicon Valley’ van de koninginneklasse, en zelfs van de Europese autosport in het algemeen, geniet het circuit waar de allereerste Grand Prix F1 plaatsvond (dat was op 13 mei 1950) een zekere uitstraling. Dat is ook Stoffel Vandoorne niet ontgaan.
Voor dit circuit moet je respect hebben”, stelt het jonge Belgische talent. “Uiteraard voor de racegeschiedenis die hier is geschreven, maar ook voor het tracé zelf. Dit is een ‘old school’ circuit, in alle betekenissen van het woord. Silverstone bestaat uit lange, heel snelle bochten, zoals je ook in Francorchamps of Monza vindt. Ik lust er wel pap van.
 
Nochtans is het al een tijdje geleden dat de vertegenwoordiger van het RACB National Team er in actie kwam. “Mijn laatste wedstrijd in Silverstone dateert al van 2011, toen ik voor KTR het Europees kampioenschap FR 2.0 reed”, legt Stoffel uit. “Maar ik heb mijn kennis van het circuit nog eens opgefrist. Woensdag heb ik een tijdje in de McLaren-simulator doorgebracht.
 
De West-Vlaming heeft het Britse raceweekend ook terdege voorbereid in het gezelschap van de ingenieurs van ART Grand Prix. “We zullen de info van vorig raceweekend goed kunnen gebruiken. In Spielberg zette ik in de kwalificaties de zesde tijd neer, op 169 duizendsten van de pole en op 38 duizendsten van de vierde plaats. Het bewijs dat we echt wel voorin kunnen meedraaien. Samen met de mensen van het team heb ik een basisafstelling vastgelegd, die niet ver van de ideale oplossing zou moeten zitten. Dat zullen we vanaf de vrije trainingen moeten bewijzen. Wat het weer betreft, daar besteed ik niet te veel aandacht aan. Ik weet dat het nogal wisselvallig kan zijn in Silverstone. De weergoden spelen trouwens een belangrijke rol voor de reputatie van dit circuit.

RACB press



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons