van der Horst

GP2 Hungaroring: Nabeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne: GP2
Stoffel Vandoorne: GP2
Na op zaterdag als zevende te zijn gefinisht, wist Stoffel Vandoorne op zondag de tweede race op de Hungaroring te winnen. Voor de vertegenwoordiger van het RACB National Team de best mogelijke manier om de volgende race voor te bereiden, over een maand in het kader van de Grand Prix van België.
  • Skylimit Events
Stoffel Vandoorne had het al voor het weekend laten weten: de Hungaroring ligt hem wel en hij liet er in het verleden al heel mooie resultaten optekenen. In de kwalificaties liep het echter wat mis, na in de vrije trainingen de snelste tijd te hebben neergezet. “Een gele vlag en dan een foutje van mezelf betekenden dat ik niet alles uit mijn wagen kon halen”, gaf de jonge Belg toe. Hij mocht uiteindelijk als vijfde vertrekken.

Stoffel wist echter een heel goede start neer te zetten, waardoor hij een positie wist te winnen. Maar na een voorbeeldige race hielp een tussenkomst van de safety car – net voor zijn tussenstop - zijn wedstrijd helemaal om zeep. “Pech, inderdaad”, legde hij uit. “De rijders voor ons waren op zachte banden vertrokken en hadden al voor mediums gewisseld. Ik deed het omgekeerde en kwam pas als negende over de streep.”

In de eigenlijke uitslag prijkte Stoffel echter als zevende, nadat twee van zijn concurrenten tijdstraffen opliepen. Zo kan Vandoorne op zondag als tweede aan de tweede race beginnen. “Ik nam heel snel de leiding”, glimlachte de jonge Belg. “Vanaf dan had ik maar één doel: Palmer op afstand houden en tegelijk de bandenslijtage onder controle houden. Telkens hij wat dichter kwam, stak ik een tandje bij. Ik zette ook de snelste wedstrijdronde neer, wat me twee punten extra opleverde.”

Voor over een maand richting Francorchamps te trekken staat Stoffel nu op de derde plaats in de tussenstand. “Ik weet maar al te goed dat ik ver van Nasr en Palmer sta, maar ik dit kampioenschap is alles mogelijk”, analyseerde Stoffel. “Een ding is zeker: ik trek in uitstekende vorm richting Ardennen.”

RACB Sport press  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons