van der Horst

Monaco: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De vertegenwoordiger van het RACB National Team in de GP2 Series trekt als stevige leider naar het Monegaskische raceweekend. Toch wil Stoffel Vandoorne op deze veeleisende en o zo typische omloop de kloof met de concurrentie nog verder uitdiepen.
86 punten heeft hij achter zijn naam staan, zijn naaste achtervolger telt er 49. Het moge duidelijk zijn dat Stoffel Vandoorne tijdens de eerste twee meetings van het seizoen uitstekend gepresteerd heeft. Maar onze landgenoot is een jonge wolf, en die hebben steeds honger.
Ik wil proberen om in Monaco even goed te doen als in Bahrein of Barcelona”, bevestigt Vandoorne. “Door het specifieke circuit is Monaco een heel aparte uitdaging. Het is de enige keer in het hele seizoen waar we wegen gebruiken die ook voor het normale verkeer openstaan. Dat betekent dat het gripniveau het hele weekend lang verandert. Gelukkig hoeven we dit weekend niet als eerste de baan op. Telkens we het circuit gebruiken heeft een andere klasse of kampioenschap de baan al wat schoongeveegd.
 
Prof als hij is, heeft Stoffel Vandoorne zijn verplaatsing naar het prinsdom met zorg voorbereid.
Zoals gebruikelijk heb ik een dag in de simulator van McLaren in Woking doorgebracht, om mijn kennis van het stratencircuit in Monaco wat op te frissen. Maandag woonde ik de technische briefing van ART Grand Prix in Parijs bij. En woensdag hoop ik samen met de ingenieurs van het team het circuit te voet te kunnen afstappen. We kennen de kleine wijzigingen die aan het circuit werden aangebracht en we proberen ook de veranderingen die ze ons niet hebben medegedeeld te ontdekken.
 
Voor Stoffel hangt goed presteren in de haven van Monaco van één ding af: vertrouwen!
Dat is het eerste wat je moet weten te bereiken: afstellingen vinden die je toelaten één te worden met je bolide. Vanaf je daar in geslaagd bent, kan je voluit aanvallen. Ik denk dat we daar zullen in slagen, al heb ik aan de editie van vorig jaar niet de beste herinneringen overgehouden. Toen liep het op strategisch vlak compleet mis. Qua prestaties liep het daarentegen wel goed. Omdat we dat gemis aan doorzicht vorig jaar al wisten goed te maken, trek ik in alle rust naar deze meeting.
 
Toch blijft er één grote onbekende: de weersomstandigheden. Voorspellingen hebben het over regen aan het eind van de week. “Als dat klopt, dan is dat een grote, extra uitdaging. In dat geval zullen we mogen spreken van overleven, want deze piste laat geen enkel foutje toe.
 
RACB press



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons