van der Horst

Spanje: Voorbeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne trekt dit weekend als derde in de tussenstand naar de tweede meeting van de GP2 Series. De vertegenwoordiger van het RACB National Team kent het Circuit de Catalunya goed, presteerde er ook al menig een keer uitstekend, maar zal er pas dit weekend voor het eerst met zijn bolide van ART Grand Prix aan de slag gaan.
Stoffel Vandoorne had het GP2-seizoen op geen betere manier kunnen beginnen. Aan het stuur van de wagen die hij pas enkele maanden geleden voor het eerst bestuurde wist hij bij de kwalificaties de tweede tijd neer te zetten, alvorens bij de eerste wedstrijd van de GP2 Series in Bahrein meteen naar de overwinning te rijden. Tijdens de tweede wedstrijd liep het dan wel minder vlot, toch wist de Belg als derde in de tussenstand de paddock te verlaten.

Bij de start van het lange Europese luik steekt de vertegenwoordiger van het RACB National Team zijn ambities niet onder stoelen of banken: “Ik ben vast van plan om dit weekend ook voorin mee te draaien. Ik ken het Circuit de Catalunya, ik heb er in het verleden al een paar mooie dingen laten zien. Ik had echter nog nooit de gelegenheid om er met een GP2 te rijden. Dat wordt dus een première voor mij. Dat zal mijn zelfvertrouwen niet verminderen. Onze auto heeft een goede basis en het team beschikt over voldoende ervaring op deze omloop. Overal eigenlijk.”

Stoffel moet op het vlak van de banden wel nog wat vooruitgang weten te boeken.
“In de kwalificaties levert dat geen problemen op. In de races mis ik echter nog ervaring om er alles uit te halen. Hoe ik dat kan verbeteren? Eenvoudig: door zoveel mogelijk te rijden. Dat is de enige manier om dat aspect van mijn job onder de knie te krijgen.”

Wat de strategie betreft, daar hebben de resultaten van Bahrein Stoffel Vandoorne gesterkt in zijn vertrouwen: “Je moet een zekere regelmaat weten aan te houden, proberen bij iedere race punten te scoren. De concurrentie is stevig, dat heb ik al gemerkt.”

Begin volgende week zal onze landgenoot dan een ander hoogtepunt uit zijn carrière beleven. “Normaal gezien zal ik in Barcelona de McLaren MP4-29 besturen. Mijn test in Bahrein werd geannuleerd, dus dit wordt een grote première. Ik kan haast niet wachten!”

RACB press



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons