van der Horst

GP3: Abu Dhabi: Race 2: Patric Niederhauser verliest zege aan Nick Yelloly

Start race 2
Start race 2
Patric Niederhauser (Arden) won de laatste GP3 race van het jaar voor Nick Yelloly (Status GP), maar na de race werd Niederhauser uit het klassement geschrapt en werd Yelloly tot winnaar uitgeroepen. Bij de technische controle bleek de achtervleugel van de Arden wagen niet conform. Alex Lynn (Carlin) en Emil Bernstorff schoven zo op naar plaatsen twee en drie.
Nick Yelloly vertrok van op de pole maar werd bij de start gepasseerd door Niederhauser, die daarna de race controleerde en uiteindelijk als eerste de finish bereikte met een voorsprong van 5 seconden op de Brit. In het begin van de race was de safety car nog even buitenkomen na een aanrijding tussen Luis da Silva en Ryan Cullen maar dat had geen invloed op het verloop van de race.

Alex Lynn, sinds vrijdag al tot kampioen gekroond, pakte de derde plaats voor zijn teamgenoot bij Arden Bernstorff, waardoor Arden naar huis gaat met de titel bij de teams. De vijfde plaats was voor Dino Zamparelli (ART GP), daarna volgden Kevin Ceccon (Jenzer Motorsport), Jimmy Eriksson (Koiranen GP), Richie Stanaway
Alex Lynn - GP3 kampioen 2014
Alex Lynn - GP3 kampioen 2014
(Status GP), Robert Visoiu (Arden International) en Pal Varhaug (Jenzer Motorsport).

Na de race schoof iedereen dus nog een plaats op na de diskwalificatie van Niederhauser. De winnaar van zaterdag, Dean Stoneman moest in de eerste ronde opgeven na een aanrijding met Alex Fontana. Lynn behaalt de titel voor Dean Stoneman, Marvin Kirchhöfer, Emil Bernstorff en Jimmy Eriksson.

Foto's: GP3 Series & Racing International Series  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons