van der Horst

GP3: Spa - Race 1: Overwinning voor Dean Stoneman

Dean Stoneman - Marussia Manor
Dean Stoneman - Marussia Manor
De Brit Dean Stoneman (Marussia Manor), slechts als elfde gestart, heeft zaterdag op het circuit van Spa-Francorchamps de eerste race voor het GP3-kampioenschap gewonnen. Dino Zamparelli (ART Grand Prix) en Nick Yelloly (Status GP) vervolledigden het podium. De keuze van de banden speelde een grote rol in een race die begon op een nat circuit maar dat geleidelijk opdroogde.
97b1bb33ae413e20c6f85e9fce7b3425e7366166.jpg
Het weer bemoeilijkte de bandenkeuze, een bui voor de start zette de piste onder water maar die droogde al snel op. Daardoor besloten een deel van de rijders waaronder Richie Stanaway en Alex Lynn, om op het laatste moment hun regenbanden te wisselen voor slicks; hierdoor moesten zij wel vanuit de pitlane starten. Marvin Kirchöfer (ART GP) ging er al in de formatieronde uit en debutant Luca Ghiotto (Trident) die vanop de pole startte moest al snel Emil Bernstorff voorlaten maar die kwam al na één ronde binnen om zijn regenbanden te wisselen voor slicks. Ghiotto kon de leiding nog twee ronden vasthouden voordat Matheo Tuscher hem voorbij ging.

Ondertussen kwam Tuscher onder druk te staan van Stoneman. Tuscher slipte in de Eau Rouge-bocht en bleef stil staan op de baan waardoor de safety car werd uitgezonden om de commissarissen de gelegenheid te geven de wagen van Tuscher weg te duwen. De race werd herstart met nog twee ronden te gaan en Stoneman had de leiding nu in handen en reed probleemloos naar de overwinning. Zamparelli en Yelloly vergezelden hem op het podium. Jan Mardenborough (Arden) pakte de vierde plaats voor Pal Varhaug (Jenzer) en Alex Fontana (ART GP). Richie Stanaway (Stattus GP) finishte als zevende net voor Alex Lynn (Carlin).

Foto's: GP3 Series



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons