van der Horst

GP3: Bahrein: Titelgevecht nog volledig open

Luca Ghiotto - Trident
Luca Ghiotto - Trident
Luca Ghiotto (Trident) of Esteban Ocon (ART GP), wie wordt er GP3 kampioen 2015, de beslissing valt pas in de laatste manche te Abu Dhabi. Ocon kon even van de koppositie in de puntenstand proeven maar moest die na de tweede race al weer afstaan aan zijn Italiaanse rivaal. Ocon kon weer niet winnen en eindigde derde en tweede in Bahrein, Ghiotto eindigde net achter de Fransman in de eerste race maar won het tweede treffen, voldoende om voor de laatste manche de tabellen aan te voeren met twee puntjes voorsprong op Ocon.
Marvin Kirchhöfer - ART GP
Marvin Kirchhöfer - ART GP
De eerste race werd gewonnen door Marvin Kirchhöfer (ART GP), die bij de start was opgerukt van de vijfde startplaats naar de kop van de race. De Duitser werd niet meer bedreigd en behaalde zijn vierde zege van het jaar. Esteban Ocon was van de pole vertrokken maar moest in de race ook nog Emil Bernstorff (Arden) voor laten. De Fransman eindigde wel voor Ghiotto die vierde werd, Jimmy Eriksson (Koiranen GP) sloot de top vijf af. ART GP verzekerde zich dankzij de zege van Kirchhöfer wel al van de titel bij teams.

Esteban Ocon - ART GP
Esteban Ocon - ART GP
Luca Ghiotto nam revanche op Ocon in de tweede race, de Italiaan nam een perfecte start en nestelde zich al snel op kop van de race. Ocon klom nog op naar de tweede plaats maar kon de Italiaan niet meer bijbenen. Matthew Parry (Koiranen GP) slechts als elfde vertrokken finishte als derde. Verder werd de top vijf vol gemaakt door Emil Bernstorff (Arden) en Antonio Fuoco (Carlin). Met nog twee races te gaan leidt Ghiotto nu in de tussenstand met 227 punten tegenover 225 voor Ocon.

Foto's: GP3 Series
   • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons