van der Horst

GP3: Hongarije: Zeges voor Luca Ghiotto en Kevin Ceccon

Luca Ghiotto - Trident
Luca Ghiotto - Trident
De GP3 race van zaterdag op de Hungaroring werd gewonnen door Luca Ghiotto (Trident), zijn tweede zege van het seizoen. Het zilver was voor Esteban Ocon (ART GP) en het brons ging naar Marvin Kirchhöfer (ART GP). In de tweede race een dag later was de zege voor Kevin Ceccon (Arden), Ocon werd opnieuw tweede. De laatste podiumplaats ging aanvankelijk naar Jimmy Eriksson (Koiranen GP), maar de Zweed kreeg achteraf 5 seconden straftijd voor inhalen buiten de limieten van de piste en zakt alzo af naar de zesde positie.
  • LTF
Vertrokken van op de pole pakte Luca Ghiotto bij de start de leiding van de race en hij reed zonder tegenstand naar de overwinning. Drie seconden na de Italiaan kwam Esteban Ocon als tweede over de lijn. Marvin Kirchhöfer wist zijn landgenoot Emil Bernstorff (Arden) te verslaan voor de derde plaats. Matthew Parry (Koiranen GP) sloot de top vijf af.

Kevin Ceccon
Kevin Ceccon
Kevin Ceccon verschalkte bij de start van de sprintrace de polesitter Antonio Fuoco (Carlin), welke laatste even later moest opgeven na een aanrijding met Bernstorff. De safety car neutraliseerde na de crash van Fuoco even de race en bij herstart behield Ceccon de leiding terwijl Ocon opgerukt was naar de tweede plaats. Ocon zou de leider niet lossen maar kon er niet voorbij geraken. In deze posities kwamen ze ook over de finish, Eriksson volgde als derde maar werd later teruggezet. De derde plaats ging alzo naar Matthew Parry. Verder in de top vijf volgden Luca Ghiotto en Marvin Kirchhöfer. Ghiotto vergroot zijn voorsprong in het kampioenschap.

Foto's: GP3 Series
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons