van der Horst

GP3: Spanje: Tweemaal ART GP aan het feest

Esteban Ocon - ART GP
Esteban Ocon - ART GP
Team ART GP dat met Stoffel Vandoorne de hoofdrace in GP2 won was dit weekend nog tweemaal aan het feest in Barcelona. Het Franse team won de beide openingswedstrijden van het GP3 seizoen. Zaterdag was de zege voor de Franse belofte Esteban Ocon en een dag later reed Marvin Kirchhöfer dominant naar de zege. Ocon is ook leider in de tussenstand met twee punten voor op Kirchhöfer.
  • Prospeed Competition
Esteban Ocon - ART GP
Esteban Ocon - ART GP
Eerste race in de GP3 en eerste zege, Esteban Ocon toonde opnieuw zijn klasse bij de openingswedstrijd op het circuit van Barcelona. De FIA Formule 3 kampioen startte van op de tweede plaats, maar ging al snel voorbij aan Luca Ghiotto (trident) die van op de pole was vertrokken. Ocon zou niet meer bedreigd worden en niettegenstaande een safety car procedure kwam hij als winnaar over de streep met een voorsprong van meer dan drie seconden op Ghiotto en Emil Bernstorff (Arden). Nissan rijder Jann Mardenborough (Carlin) werd vierde na een mooie remonte vanaf de vijftiende startplaats.

Eriksson - Kirchhöfer - Mardenborough
Eriksson - Kirchhöfer - Mardenborough
Marvin Kirchhöfer won zondag met sprekend gemak de tweed race, hij had aan de meet een voorsprong van meer dan zes seconden op Jimmy Eriksson (Koiranen GP). Jann Mardenborough pakte de laatste podiumplaats. De top vijf werd volgemaakt door Antonio Fuoco (Carlin) en Emil Bernstorff (Arden), Ocon eindigde als zevende.

Foto's: GP3 Series  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons