van der Horst

GP3: Spanje: Dominante zege van Charles Leclerc in race 1

Charles Leclerc - ART GP
Charles Leclerc - ART GP
Ferrari Academy Driver Charles Leclerc (ART GP) heeft de eerste GP3 race van het jaar op dominante wijze gewonnen. Bij de start schoot de Monegask, die van op de tweede startrij vertrok, voorbij de twee DAMS’s rijders Jake Hughes en Kevin Jorg naar de kop van de race. Er stond daarna geen maat meer op Leclerc die alle deelnemers het nakijken gaf om de race te winnen met zes seconden voorsprong op Hughes.
Podium race 1 Spanje
Podium race 1 Spanje
Nirei Fukuzumi (ART GP) versloeg Antonio Fuoco (Trident) voor de laatste podiumplaats. Beide rijders waren eerder op de race voorbij Jorg geraakt die als vijfde eindigde. Alexander Albon (ART GP) was ook voorbij Jorg geraakt maar verloor terug een plaats wanneer hij te wijd door een bocht ging. Na Albon werd de top tien vol gemaakt door Jake Dennis (Arden), Oscar Tunjo (Jenzer), Nyck de Vries (ART GP) en Ralph Boschung (Koiranen GP).

Foto's: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 14 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons