van der Horst

GP3: Hungaroring: ART GP en Trident domineren

Start race 2 GP3 Hungaroring
Start race 2 GP3 Hungaroring
In het kader van de GP van Hongarije werden weer twee races voor het GP3 Series betwist. De eerste race zag een overheersing van de ART GP rijders die de drie eerste plaatsen inpalmden, in race 2 deed het Trident team nog beter, vier rijders van het team bezetten de eerste vier plaatsen.
Nadat George Russell (ART GP) was stilgevallen nog voor de start was gegeven, ondervond Jack Aitken (ART GP) geen tegenstand in de eerste race en behaalde zijn eerste zege van het jaar. In de race die tweemaal onderbroken werd met een virtual Safety Car procedure eindigden ART GP-rijders Nirei Fukuzumi en Anthoine Hubert op de overige podiumplaatsen. Alessio Lorandi (Jenzer) eindigde vierde voor de Trident rijders Dorian Boccolacci, Giuliano Alesi, Kevin Jörg en Ryan Tveter.

Bij de start van race 2 hinderden Tveter en Jörg elkaar waardoor Alesi kon doorstoten naar de koppositie. De posities zouden niet meer wijzigen en Alessio Lorandi won de race voor Tveter, Jörg en Boccolacci. Anthoine Hubert (ART GP) is met een vijfde plaats de eerste niet-Trident rijder.

Foto: GP3 Series  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons