Jerez: George Russell is de nieuwe GP3 kampioen

George Russell
George Russell (ART GP) had in Jerez genoeg aan een tweede, een vierde plaats en een snelste ronde om vroegtijdig tot GP3 kampioen gekroond te worden. Met nog twee races te gaan op het Yas Marina circuit heeft Russell nu al een onoverbrugbare voorsprong van 50 punten op Jack Aitken (ART GP).
In de eerste race reed Nirei Fukuzumi (ART GP) weg van de rest van het veld, terwijl Jack Aitken en George Russell het onder elkaar uitvochten voor de tweede plaats. ART GP behaalde dus alle podiumplaatsen met Fukuzumi voor Russell en Aitken. Daniel Ticktum (DAMS) strandde net naast het podium, hij ging Anthoine Hubert (ART GP) en Niko Kari (Arden) vooraf.

Alessio Lorandi - Jenzer Motorsport
Ook bij de tweede race reed de latere winnaar al van bij de start op kop, Alessio Lorandi (Jenzer Motorsport) won probleemloos voor Dorian Boccolacci (Trident). Niko Kari en Daniel Ticktum duelleerden om de derde plaats, maar hun wagens raakten elkaar waarna Ticktum in de grindbak belandde. Kari kwam als derde over de lijn, maar kreeg een straf waarna Anthoine Hubert naar de derde stek promoveerde. George Russell werd vierde voor teamgenoten Fukuzumi en Aitken.

Foto's: GP3 Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 8 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez.