van der Horst

GP3: Rusland: Dean Stoneman in topvorm

Dean Stoneman
Dean Stoneman
Ei zo na nam de Brit Dean Stoneman niet deel aan de GP3 manche op het Russische circuit, zijn team Marussia Manor Racing had zich eerder op de week uit de race teruggetrokken om commerciële redenen. Stoneman vond echter op het laatste moment onderdak bij Koiranen GP en hij bedankte zijn nieuwe werkgever met een overwinning in de eerste race. In de tweede race die een turbulent verloop kende, klom de Brit nog op van de achtste startplaats naar de tweede positie aan de finish.
Dean Stoneman - Koiranen GP
Dean Stoneman - Koiranen GP
De pole en de overwinning, zijn eerste race bij Koiranen GP kon niet beter verlopen voor Dean Stoneman. De Brit die opklom naar de derde positie in de tussenstand won onbedreigd voor ART GP rijders Marvin Kirchhöfer en Alex Fontana. Puntenleider Alex Lynn (Carlin) werd pas zevende na Jimmy Eriksson (Koiranen GP), Kevin Ceccon (Jenzer Motorsport) en Jann Mardenborough (Arden International). De achtste plaats, die recht geeft op de pole voor de tweede race, viel in handen van Patric Niederhauser (Arden).

Patrick Niederhauser - Arden
Patrick Niederhauser - Arden
Bij de eerste ronde van race 2 reden vier wagens op elkaar en de safety car neutraliseerde de race om de baancommissarissen de gelegenheid te geven de brokstukken op te ruimen. Patrick Niederhauser (Arden) profiteerde van zijn pole om de leiding te nemen en wist die ook te behouden tot de finish. Dean Stoneman reed een prachtige inhaalrace die hem nog naar de tweede plaats bracht voor Marvin Kirchhöfer (ART GRand Prix). Jann Mardenborough (Arden) lag nog tweede bij het begin van de race maar finishte uiteindelijk als vierde. Puntenleider Alex Lynn (Carlin) pakte de vijfde plaats en is nog geen kampioen, hij telt 185 punten maar Stoneman (138 punten) kan hem theoretisch nog de titel afpakken bij de finale in Abu Dhabi. Richie Stanaway (Status GP) scoorde geen punten en mag de titel vergeten, hij zakt zelfs naar de vijfde positie na Kirchofer en Eriksson.

Fto's: GP3 Series  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons