van der Horst

GP3: Groot-Brittannië: Jimmy Eriksson en Richie Stanaway winnen ieder een race

Jimmy Eriksson
Jimmy Eriksson
Jimmy Eriksson (Koiranen GP) won op zaterdag de eerste race van het GP3 kampioenschap op het circuit van Silverstone. De Zweed zag op het einde van de race Alex Lynn (Carlin) opduiken in zijn achteruitkijkspiegels, maar wist de kampioenschapleider achter zich te houden tot aan de meet. De tweede race, die op zondagmorgen plaatsvond, zag de overwinning van Richie Stanaway voor zijn teamgenoot bij Satus GP de Brit Nick Yelloly.
  • LTF
Eriksson won de eerste race met minder dan een seconde voorsprong op Lynn. Marvin Kirhhöfer pakte de derde plaats voor Emil Bernstorff (Carlin) en Nick Yelloly (Status GP). Jann Mardenborough leek op weg naar de zesde plaats, maar zakte op het einde van de race nog weg naar plaats negen achter Riccardo Agostini (Hilmer Motorsport), Richie Stanaway (Status GP) en Dino Zamparelli (ART GP).

Richie Stanaway
Richie Stanaway
Richie Stanaway ging de poleman Dino Zamparelli (ART GP) al voorbij in de eerste bocht en zou nooit meer bedreigd worden. Achter Stanaway vochten Emil Bernstorff (Carlin) en Nick Yelloly om de tweede plaats die uiteindelijk naar de Brit zou gaan. Vierde werd Marvin Kirchhöfer (ART GP) en Riccardo Agostini (Hilmer motorsport) sloot de top vijf af. Alex Lynn die zijn start mistte sleepte nog en zesde plaats uit de brand en mede door de opgave van Eriksson behoudt hij de leiding van het kampioenschap. Eriksson, Pal Verhaug en Alex Fontana kregen ieder nog een straf van vijf plaatsen terug op de grid bij de volgende wedstrijd en dit wegens het hinderen van andere deelnemers.

Foto's: GP3 Series



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons