van der Horst

GP3: Silverstone: Zeges voor Anthoine Hubert en Giuliano Alesi

Giuliano Alesi - Trident
Giuliano Alesi - Trident
In het voorprogramma van de GP van Groot-Brittannië F1 werden twee wedstrijden voor de GP3 Series betwist. In de eerste race behaalde George Russell (ART GP) zijn tweede zege van het jaar, de wedstrijd op zondag werd gewonnen door Giuliano Alesi (Trident), zoon van oud Formule 1 rijder Jean Alesi.
Hubert deelde de eerste startrij met George Russell (ART GP), maar bij de start was Hubert het beste weg. Niko Kari (Arden) rukte in de eerste ronde op van de zesde naar de derde plaats. In de vierde ronde ging Russell voorbij Hubert, maar kort daarop werd de race geneutraliseerd om de wagen van Ryan Tveter weg te takelen. Met nog drie ronden te gaan, werden de wagens terug los gelaten, Russell behield de leiding en won voor Hubert. Alessio Lorandi (Jenzer) ging nog voorbij Kari, deze laatste werd nog aangereden door Dorian Boccolacci (Trident). Jack Aitken (ART GP) profiteerde van het incident om de vierde plaats over te nemen, Boccolacci werd vijfde voor Kari.
 
Podium race 2 Silverstone
Podium race 2 Silverstone
Dorian Boccolacci, die de tweede race van op de pole moest aanvatten, verscheen niet aan de start. Daarvan profiteerde Giuliano Alesi om bij de start het voortouw te nemen voor Jack Aitken en Arjun Maini (Jenzer). Een aanrijding in de derde ronde tussen Steijn Schothorst (Arden) en Julien Falchero (Campos) bracht de safety car naar buiten. Na de herstart behield Alesi de koppositie, achter hem duelleerden Aitken en Kari voor de tweede plaats. Russell vond nog de aansluiting bij het duo maar de posities wijzigden niet meer, Aitken werd tweede voor Kari en Russell. Russell blijft wel leider in de puntenstand.

Foto's: Georges de Coster
   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons