van der Horst

GP3: Silverstone: Zeges voor Kirchhöfer en Ceccon

Marvin Kirchhöfer - ART GP
Marvin Kirchhöfer - ART GP
Marvin Kirchhöfer (ART GP) won zaterdag te Silverstone de eerste GP3-race, zijn tweede succes van het jaar. De Duitser reed gans de race op kop en wist tot aan de finishvlag de aanvallen van Emil Bernstorff (Arden) af te slaan. Een dag later ging de zege naar Kevin Ceccon (Arden), die eveneens de van start tot finish de leiding wist te behouden niettegenstaande hij constant onder druk stond van Esteban Ocon (ART GP).
  • STX Motorhomes
Bernstorff kwam dus niet voorbij Kirchhöfer en eindigde de eerste race op de tweede plaats op drie tiende seconde van de winnaar. Matt Parry (Koiranen GP) nam de laatste podiumplaats in. Luca Ghiotto (Trident) en Jimmy Eriksson (Koiranen GP) finishten respectievelijk als vierde en vijfde. Ocon viel net buiten de top vijf.

Kevin Ceccon - Arden
Kevin Ceccon - Arden
De tweede race kende vooraan een identiek scenario aan race 1, maar nu was het Ceccon die gans de race op de hielen gezeten werd door Ocon, maar stand hield tot bij de finishvlag. Ceccon stond op de tweede startplaats, maar startte uitstekend en stootte onmiddellijk door naar de eerste positie. Derde was ditmaal  Ralph Boschung (Jenzer), die van op de pole was gestart. De top vijf werd verder volgemaakt door Jimmy Eriksson en Matt Parry (Koiranen GP). Kirchhöfer, de dag voordien nog winnaar van de eerste race, moest zich nu tevreden stellen met de achtste plaats.

Foto's: GP3 Series



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons