van der Horst

GP3: Spanje: Alex Albon wint sprintrace

Alex Albon - ART GP
Alex Albon - ART GP
Alex Albon won zondag op het circuit van Barcelona de sprintrace voor het GP3 kampioenschap. Na de zege van Charles Leclerc zaterdag was het de tweede overwinning op rij voor het Franse ART GP team. Oscar Tunjo (Jenzer) en Antonio Fuoco (Trident) vervolledigden het podium.
Podium sprintrace Spanje
Podium sprintrace Spanje
Albon stond derde op de startgrid, maar dankzij een perfecte start schoof de Thaise piloot onmiddellijk op naar de eerste plaats. Oscar Tunjo, die van op de pole was gestart, zette zich in het spoor van Albon, maar kon de ART GP-rijder nooit echt bedreigen. Albon won voor Tunjo en Fuoco, Jake Dennis (Arden) probeerde Fuoco nog de laatste podiumplaats te ontfutselen, maar bleef steken op op de vierde positie. Nyck de Vries (ART GP) werd vijfde, voor Matevos Isaakyan (Koiranen GP).

Voor de zevende plaats ontspon zich nog een strijd tussen Kevin Jörg (DAMS), Jake Hughes (DAMS) en Charles Leclerc (ART GP). In die volgorde kwamen ze over de lijn waardoor de winnaar van de eerste race, Charles Leclerc, net buiten de punten viel. Leclerc staat wel nog aan de leiding in de puntenstand met vier eenheden voorsprong op Alex Albon. Nu is het wachten tot 2 juli voor de derde race die plaatsvindt op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 15 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons