van der Horst

GPX Racing neemt opnieuw deel aan Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup

gpx Racing - Porsche 911 GT3 R
gpx Racing - Porsche 911 GT3 R
GPX Racing heeft bekendgemaakt dat ze opnieuw gaan deelnemen aan de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS Endurance Cup. Het team uit Dubaï eindigde vorig jaar tweede in het kampioenschap en hoopt dit jaar minstens even succesvol te zijn. Daarnaast heeft GPX Racing-team bekendgemaakt dat ze voortaan het technische beheer toevertrouwen aan het Franse team ART Grand Prix.
GPX Racing zet zijn Porsche 911 GT3 R klaar voor fabrieksrijders Mathieu Jaminet en Matt Campbell. Daarnaast is ook Earl Bamber, die met Porsche een World Endurance Championship-titel en twee regelrechte overwinningen in de 24 Uur van Le Mans won, ook van de partij.

Bovendien heeft het management van het GPX Racing-team besloten het technisch beheer toe te vertrouwen aan het Franse privéteam ART Grand Prix. Het team onder leiding van Sébastien Philippe won ook in de GT3 en zijn eerste deelname aan de 24 Uur van Le Mans werd bekroond met een podiumplaats in het algemeen klassement.

gpx Racing - Porsche 911 GT3 R
gpx Racing - Porsche 911 GT3 R
Terwijl de Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS het hoofdprogramma van GPX Racing blijft, staan ​​er nog andere evenementen op de agenda van het team. In het kader van de 24H Series verdedigt het zijn titel behaald in 2020 in de 12 Uur van Sicilië en later gaat men naar de 24 Uur van Sebring.

Begin april maakt GPX Racing de naam van zijn nieuwe titelsponsor bekend en onthult het de nieuwe kleurstelling van zijn auto's voor het nieuwe seizoen. Voorlopig werd de wagen voorgesteld in een tijdelijke camo kleurelling.

Foto's: GPX RacingDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in GT World Challenge Europe Endurance op maandag 15 maart 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons