van der Horst

Graff Racing laat eerste Ligier LMP3 debuteren in september

Ligier JS P3 LMP3
Ligier JS P3 LMP3
Graff Racing is het eerste team dat een bestelling heeft geplaatst voor de nieuwe Ligier JS P3 LMP3 uit de ateliers van Onroak Automotive. Hoewel de wagen al in de aanloop naar de 24 uren van Le Mans zal worden voorgesteld, zal Graff Racing het eerste exemplaar van de Ligier JS P3 pas in september in ontvangst nemen. Het competitiedebuut staat gepland voor de seizoensafsluiter van de European Le Mans Series op het circuit van Estoril (17-18 oktober).
De Ligier LMP3 vertoont grote gelijkenissen met de LMP2-versie en zal eindelijk voor wat concurrentie zorgen voor de Ginetta LMP3. Ook Riley Technologies en LAS (samenwerkingsverband Adess AG, Sébastien Loeb Racing en SORA) werken momenteel volop aan een LMP3.

Graff Racing is momenteel reeds actief met Ligier JS 53 EVO 2’s in de CN-klasse van de Franse VdeV Endurance Series. Eind vorig jaar maakte de Franse equipe nog plannen bekend om met een Ligier LMP2 richting de European Le Mans Series te trekken, iets waar uiteindelijk niets van in huis kwam. 

Foto: Onroak



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op dinsdag 5 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Estoril.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons