van der Horst

Gran Turismo 7 is de kroon op 25 jaar werk

Gran Turismo 7
Gran Turismo 7
Vijfentwintig jaar bestaat de Gran Turismo-franchise intussen, en om dat te vieren ligt sinds begin deze maand Gran Turismo 7 in de rekken. Of je kan deze gigant van 118GB ook gewoon downloaden op je Playstation. Omdat er wat problemen zijn met de levering van de nieuwe PS5 is het spel gelukkig ook uitgebracht op PS4. Met de vorige release, GT Sport, dachten we dat de grafische limieten van deze console bereikt waren, maar het kan dus duidelijk nog mooier en gedetailleerder, zo bewijst Gran Turismo 7.
Screenshot uit Gran Turismo 7
Screenshot uit Gran Turismo 7
Heel wat dingen uit de vorige edities zijn behouden, zo moet je bijvoorbeeld nog steeds (opnieuw) je rijproeven afleggen om licenties te behalen om aan wedstrijden deel te nemen. Het behalen van brons op deze proeven, en dus je licentie, is niet moeilijk maar als je voor een extra auto als beloning wil gaan is het een leuke uitdaging om overal goud te halen. De auto's in GT7 kun je ook gewoon kopen bij de dealer (Brand Central). Wil je niet teveel spenderen kan je ook een kijkje nemen in de garage voor tweedehands auto's (Used Cars), die een welgekomen rentrée maakt. Heb je al ettelijke wedstrijden achter de kiezen en wat geld over? Dan is er ook de nieuwe Legends Cars, een erg exclusieve garage waar je telkens voor korte tijd (prijzige) droomwagens als de McLaren F1 of Porsche 911 GT1 straatversie kunt kopen.

Eén van de vele liveries die we vonden in de community van Gran Turismo 7
Eén van de vele liveries die we vonden in de community van Gran Turismo 7
De meest opvallende nieuwigheid is echter het Gran Turismo Café dat je de eerste dagen en weken via opdrachten door het spel zal loodsen. Zo moet je bepaalde wedstrijden rijden om zo drie wagens van telkens een thema te verzamelen (Ferrari, Mustang, AMG, enz.). Ook wordt je van hieruit geïntroduceerd bij ondermeer GT Auto, waar je jouw wagen kan personaliseren en de Tuning Shop. Ook de connectiviteit wordt niet vergeten: online racen is geen probleem en via de community kan je nog steeds andermans foto's bekijken en liveries downloaden. Zo vonden wij alvast een gamer die de WRT Audi van Valentino Rossi en Frédéric Vervisch perfect had weten om te zetten, een foto op het circuit van Spa-Francorchamps mocht dus niet ontbreken. Ook ondermeer de Nürburgring Nordschleife en Brands Hatch zijn weer van de partij, net als een welkome terugkeer van het (in Gran Turismo) legendarische Trial Mountain-circuit.

Foto's: Sony Interactive EntertainmentDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op dinsdag 22 maart 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons