Grobnik: Alon Day houdt titelkansen gaaf met zege in NASCAR Pro

Alon Day - PK Carsport
De finale van de NASCAR Whelen Euroseries vindt dit weekend plaats in Grobnik in Kroatië. Nadat hij zijn plaats in de PK Carsport Camaro #24 voor de races op Zolder afstond aan Anthony Kumpen, vond Alon Day zijn plaats terug in de wagen. Day vertrok van op de pole en wist zeventien ronden lang Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) achter zich te houden. In de puntenstand ligt Day 16 punten voor op Ercoli met nog één race te gaan.
Bij de finale zijn dubbele punten te verdienen, dus de titelstrijd lag nog open voor de aanvang van dit weekend. Day moest optimaal scoren nadat hij in Zolder geen punten pakte. De Israëliër leverde tot nu perfect werk af, hij pakte de pole en won de eerste race. Ercoli startte van op plaats drie en wist al snel voorbij Patrick Lemarie te gaan, maar voorbij Day kwam hij niet. Lemarie  pakte de derde plaats en werd in het klassement gevolgd door Giorgio Maggi en Liam Hezemans. Marc Goossens kwam even buiten de piste terecht maar wist zijn wagen terug op de baan te brengen en hij werd nog tiende.

Liam Hezemans (Hendriks Motorsport) won de EuroNASCAR 2 race voor Alberto Naska en Vladimiros Tziortzis. Naska leidt nog steeds in de puntenstand maar Hezemans is genaderd tot op 3 punten.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 29 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting EuroNASCAR Finals.