Grobnik: Liam Hezemans pakt EuroNASCAR 2 titel in ultieme race

Liam Hezemans
Drie punten achterstand telde Liam Hezemans ((Hendriks Motorsport) op Alberto Naska (CAAL Racing) voor de start van de ultieme race van het seizoen in de EuroNASCAR 2. De nederlander moest dus twee plaatsen voor Naska eindigen wilde hij de titel pakken en dat lukte hem ook. Hezemans won de tweede EuroNASCAR 2 race in Grobnik terwijl Naska niet verder kwam dan de derde positie. Liam Hezemans is dus de kampioen EuroNASCAR 2 en dat in zijn eerste volledige autosportseizoen.
Liam Hezemans - Hendriks Motorsport
Hezemans reed de ganse race op kop en wist elke aanval van Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) af te weren. Uiteindelijk kwam Hezemans met 0.793 seconde voorsprong op de Cyprioot als eerste over de finishlijn. Naska die niet de optimale afstelling vond voor zijn wagen werd nog derde. Nederlander Melvin de Groot (Team Bleekemolen) werd vierde terwijl Martin Doubek (Hendriks Motorsport) de top vijf afsloot.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series & Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 30 oktober 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting EuroNASCAR Finals.