van der Horst

Grobnik: Loris Hezemans wint, Marc Goossens achtste.

Podium race 1 EuroNASCAR PRO Grobnik
Podium race 1 EuroNASCAR PRO Grobnik
Niet Gianmarco Ercoli (CAAL Racing), die nochtans als eerste onder de finishvlag doorreed, won de eerste race van de EuroNASCAR PRO klasse te Grobnik, maar wel Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) die als tweede finishte maar de zege cadeau kreeg na een tijdstraf voor Ercoli voor een fout bij de start. Marc Goossens (DF1 Racing) sloot de race af op de achtste positie.
  • Dreamdrive
Hezemans vertrok van op de pole maar al in de eerste bocht ging Ercoli hem voorbij. Deze laatste kreeg echter een penalty van 10 seconden omdat hih te dicht bij Hezemans kwam alvorens de startlijn te overschrijden. Hezemans bleef gans de race in j<het spoor van Ercoli en kon alzo toch de winst pakken. Ercoli viel terug naar de tiende plaats en met Vittorio Ghirelli nu tweede pakte Hendriks Motorsport de dubbel. Jacques Villeneuve (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) reed een sterke race en werd derde. Lucas Lasserre (Speedhouse) en Alon Day (CAAL Racing) maakten de top vijf vol. Romain Iannetta (Marko Stipp Motorsport) pakte de zesde plaats voor de DF1 Racing piloten Nicolo Rocca en Marc Goossens.
 
Martin Doubek - Hendriks Motorsport
Martin Doubek - Hendriks Motorsport
Tobias Dauenhauer (Hendriks Motorsport) leek op weg naar de zege in de EuroNASCAR 2, maar een ongehoorde tussenkomst op de startgrid maakte dat hij een stop and go moest afwerken waarop de zege naar Martin Doubek (Hendriks Motorsport) ging. Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) zat Doubek steeds op de hielen en eindigde als tweede op 0.465 seconde van de winnaar. Justin Kunz (DF1 Racing) pakte de derde plaats. Simon Pilate (DF1 Racing) was ook lang in strijd om de laatste podiumtrede maar een lekke band deed onze landgenoot terugvallen naar de zestiende plaats.

Foto's: NASCAR Whelen Euroseries / Stephane Azemard
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 18 september 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons