Grobnik: Winst voor Ercoli – Goossens zesde

Gianmarco Ercoli - CAAL Racing
Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) pakte de leiding van de wedstrijd van de EuroNASCAR PRO in de tweede ronde en wist op het einde van de race Loris Hezemans (Hendriks Motorsport) achter zich te houden nadat hij eerder al de aanvallen van Alon Day (CAAL Racing) en Jacques Villeneuve (Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport) wist af te weren. Na een sterke race kwam Marc Goossens (DF1 Racing) als zesde over de finishlijn.
Gianmarco Ercoli
Villeneuve zou terugvallen naar de zeventiende plaats nadat hij werd aangereden door Lucas Lasserre (Speedhouse) en in de grindbak belandde. De Fransman werd bedacht met een tijdstraf van 30 seconden en werd als elfde geklasseerd. Hezemans maakte in het begin van de race een fout en zakte terug naar de achtste plaats maar de Nederlander wist zich terug te vechten naar de derde positie. Vittorio Ghirelli (Hendriks Motorsport) kwam als tweede over de lijn maar ook hij kreeg een tijdstraf, voor het duwen van Lassere, 5 seconden die hem twee plaatsen kostten. Hezemans schoof zo op naar twee en Alon Day naar plaats drie. Francesco Sini (Solaris Motorsport) pakte de vijfde plaats.

Foto's: Nascar Whelen Euro Series / Stephane Azemard

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zondag 19 september 2021.