van der Horst

Groen licht voor de 1ste VLN-wedstrijd van 2018 (+deelnemerslijst)

De eerste VLN race gaat door
De eerste VLN race gaat door
Even leek het erop dat de seizoensopener van het populaire VLN-kampioenschap, gepland voor zaterdag 24 maart aanstaande, afgelast zou gaan worden. Afgelopen dinsdag meldde de organisatie van het uithoudingskampioenschap dat door de voorspelde winterse omstandigheden met onder meer ijsvorming op de Nürburgring, de wedstrijd mogelijk geen doorgang kon vinden. Na overleg met de teams en met zicht op verbeterde weersomstandigheden heeft de VLN-organisatie besloten groen licht te geven voor de 64. ADAC Westfahlenfahrt.

Woordvoerder van de VLN-rijdersorganisatie, Johannes Scheid, vertelt over de vele telefoontjes die hij pleegde met de deelnemende teams. “De teams hebben allemaal hun eigen weerbulletins uit verschillende bronnen. De weersvoorspelling voor zaterdag is goed. Alle teams delen de mening dat racen mogelijk is”, aldus Scheid. Het programma op de Grüne Hölle begint komende zaterdag om 8:30 met een anderhalf durende kwalificatietraining. Tussen 10:30 en 11:00 is er een pitwalk, waarna om 12:00 het startsein voor de wedstrijd wordt gegeven. De uithoudingsrace wordt over 4 uren verreden en eindigt dus om 16:00. Rondom de Nordschleife is de toegang gratis, voor de tribunes en bezoek aan het rennerskwartier op het Grand Prix-circuit wordt 15 euro aan entreegeld gevraagd. Aan de wedstrijd doen rond de 170 equipes mee, met van Belgische zijde onder meer Laurens en Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch en Nico Verdonck aan de start.

--- DEELNEMERSLIJST VLN 1 (PDF) ---

Foto: VLN
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 21 maart 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons