van der Horst

Groot-Brittanië: Kan Hamilton schitteren voor eigen volk?

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Aan de vooravond van de Britse Grand Prix liet Damon Hill, de wereldkampioen uit 1996, nog eens van zich spreken, en hij was niet bepaald tevreden met de houding van Lewis Hamilton. De Brit won dit seizoen al wel vier keer, maar het was teamgenoot Nico Rosberg die driemaal zegevierde in de afgelopen vier races. Hamilton heeft hierdoor slechts tien punten voorsprong in het kampioenschap, kan hij voor eigen volk het tij keren?
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Hamilton won vorig jaar mede dankzij Rosberg's kapotte versnellingsbak, de zoon van Keke was vanop de pole vertrokken en kon dus geen vervolg breiden aan zijn succes uit 2013. De Duitser zal nu echter alles op alles zetten en gebruik maken van Hamiltons huidige mindere vorm, bovendien valt het nog af te wachten wat het efffect van een wedstrijd voor eigen publiek zal zijn op de soms wispelturige Brit.

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Net als de meeste andere circuits beschikt Silverstone over twee DRS-zones, zij het niet op het start-finish gedeelte. Na de start duiken de wagens de "Loop" in, een trage bochtencombinatie waar inhaalpogingen zeker niet uit te sluiten zijn. Waar laatstgenoemde combinatie betrekkelijk nieuw is, wordt het zeker ook uitkijken naar de legendarische achtereenvolgende bochtencombinatie van Maggots, Becketts en Chapel, die technisch erg moeilijk zijn. Maak je daar een foutje is dat nefast voor de snelheid op het daaropvolgende rechte stuk en, mede door de DRS, ben je een vogel voor de kat.

7c2ce3c8bf588f21153d7c36977ed443dd2bbd31.jpg
Pirelli brengt de harde en medium-banden mee naar Groot-Brittanië, mede omdat het circuit veel vergt van de banden. Het regenrubber zal normaal niet gebruikt hoeven te worden, de kans op regen komend weekend is erg klein. Ondanks het tijdsverschil van één uur zijn zowel de kwalificaties op zaterdag als de wedstrijd op zondag bij ons op het normale tijdstip van 14 uur te volgen.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons