van der Horst

Groot-Brittannië: Hamilton ook snelst tijdens derde vrije training – zware crash voor Ericsson

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Wederom was het thuisfavoriet Lewis Hamilton die tijdens de laatste vrije training de tabel aanvoerde, met WK-leider Nico Rosberg op een tweede plaats. De Mercedes-rijders werden gevolgd door Daniel Ricciardo en Max Verstappen, met Sebastian Vettel op een vijfde plaats én de Duitser moet weer de Red Bull jongens voor zich dulden. Op het einde van de sessie kampte de Ferrarist opnieuw met versnellingsproblemen en hangt er nogmaals een gridpenalty boven zijn hoofd. De sessie werd eerder nog verstoord door een zware crash van Marcus Ericsson, waarbij met nog zo'n twintigtal minuten te gaan de rode vlag uit kwam.
  • St. Paul
Jenson Button
Jenson Button
Het circuit van Silverstone kreeg vannacht en in de vroege uurtjes te kampen met enkele regenbuien, en met de start van de sessie was het wegdek nog nat. Slechts enkele rijders gingen voor een installatierondje maar keerden snel terug naar hun pitbox. Jenson Button reed enkele rondjes met zijn McLaren-Honda om zijn fans te animeren. De Brit wuifde naar het massaal opgekomen publiek. Het was pas na twintig minuten dat de eerste tijd op de klok werd gezet. Rosberg was de eerste die een volledige ronde aflegde. De WK-leider moest kostbare tijd inhalen, nadat hij gisteren met problemen aan zijn bolide kampte.

Marcus Ericsson
Marcus Ericsson
De sessie werd stil gelegd na een zware crash van Sauber-rijder Ericsson. De Zweed ging een fractie te ver uit de bocht, raakte de groene Astroturf waarna hij de controle over zijn bolide verloor. Hij schoof naar de overkant van de baan en knalde tegen de bandenmuur aan. Opmerkelijk wel dat tijdens zijn crash het stuur los kwam. De Zweed bleef even in de wagen zitten terwijl de marshals naar hem toesnelden, maar bleek gelukkig ongedeerd te zijn. Hij stapte uit zijn verhakkelde C35, zwaaide naar het publiek en werd terug naar de pits gebracht.

Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel - Scuderia Ferrari
De sessie werd met nog vijf minuten op de klok herstart. Gans het veld stormde naar buiten om nog een snelle tijd neer te zetten en de zachte band te gebruiken. Van de top 5 was het enkel Sebastian Vettel die nog niet met de zachtste compound van het weekend aan de bak kwam. Na zijn snelle ronde, toen hij over de start/finish-lijn reed sloeg de viervoudige wereldkampioen zijn handen in de lucht uit frustratie, dit omdat zijn versnellingsbak het wederom liet afweten. Voor McLaren liep de sessie wel vlot met Fernando Alonso op een zevende plaats. Een knappe prestatie van de Spanjaard.

Uitslag Vrije Training 3 F1 Grote Prijs van Groot-Brittannië 2016

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes AMG1:30.904
2.Nico RosbergMercedes AMG+0.063s
3.Daniel RicciardoRed Bull Racing+0.584s
4.Max VerstappenRed Bull Racing+0.657s
5.Sebastian VettelScuderia Ferrari+1.145s
6.Valtteri BottasWilliams+1.832s
7.Fernando AlonsoMcLaren Honda+1.850s
8.Nico HülkenbergForce India+1.894s
9.Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+1.929s
10.Carlos Sainz Jr.Toro Rosso+1.985s
11.Esteban GutierrezHaas+1.991s
12.Jenson ButtonMcLaren Honda+2.138s
13.Romain GrosjeanHaas+2.440s
14.Sergio PérezForce India+2.457s
15.Felipe MassaWilliams+2.536s
16.Daniil KvyatToro Rosso+2.634s
17.Felipe NasrSauber+2.806s
18.Jolyon PalmerRenault+2.865s
19.Kevin MagnussenRenault+3.145s
20.Rio HaryantoManor+3.567s
21.Marcus EricssonSauber+3.647s
22.Pascal WehrleinManor+3.754s



Foto: Racing International Photography& Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zaterdag 9 juli 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons